fbpx

Viherkasvit sisustuksessa, ilo vai rasite?

| marras 16, 2017

Palataanpa ajassa vähän taaksepäin ja muistellaan Kodikas Idea-Iltaa, missä saimme kivoja ideoita myös viherkasveilla sisustamisesta.   Haapajärven Kukkakaupan väki oli kertomassa ja esittelemässä mm. erilaisia amppelivaihtoehtoja. Jos minulle sanottaisiin, että laita amppeli, niin minähän laittaisin siihen jonkun roikkuvan kukan niinkuin ennen vanhaan.

Mutta, nytpä tiedän, että amppeliin voi laittaa millaisen kukan tahansa. Amppeleitakin on nykyään vaikka minkälaisia, eikä suinkaan enää niitä itse virkattuja saatikka purkautuvia naruja. On modernimpaa versiota, nahkaa ja kaikenlaista.

Sopii siis niin skandinaaviseen kuin maalaisromanttiseenkin kotiin.  Oletko koskaan ajatellut, että laittaisit amppeliin orkidean? En minäkään, mutta eihän se ole lainkaan hassumman näköinen. Ohjeeksi sain myös, että kun orkidea on pudottanut kukkansa, niin otetaan tukikepit pois ja laitetaan ruukku kuvan kaltaisesti amppeliin.  Vaihtoehtoisesti amppeliin voi ripustaa myös lasimaljan ja vaikka vain yhden oksan. Kaunista ja yksinkertaista!

Minun oli ajatus kuvata tähän samaan postaukseen vähän omia viherkasvejani, mutta kaikenlainen kiireen tohotus, mielestäni ”ei niin hyvä sisustus” ja huono valo saivat jättämään kuvaamisen. Ehkäpä teen niistä jonkin oman jutun jossain vaiheessa.

Tämä vinkki oli minusta yksinkertainen, mutta sitä ei tule niin itsekään ajateltua… että kerää eri korkuisia kukkia ja ”yhdistää” kukat samanlaisilla tai samantyylisillä ruukuilla. Minulla ainakin tulee tökästyä yksi kukka sinne ja toinen tänne. No, ehkä nyt sekin että kovin alhaalla meillä ei voi tällä hetkellä kukkia pitää, kun perheessä asustaa pieni ”multien nostelija.” Yritin kyllä antaa yhden kukan olla ihan sen vuoksi, että oppisi…mutta sitten ajattelin, että minulla on muutakin hommaa kuin siivota jatkuvasti multaa lattialta ja kailottaa EI-sanaa. Sehän on selvä, että pieniä sormia kiinnostaa kaikki mielenkiintoinen. ♥

 

Oletkos kuullut ilmakasvista? Ensin luulin, että tämä on tekokukka, mutta jutun kuultuani hoksasin, että tässähän oli kukkien pelastus monelle ihmiselle. Tämmöisenään hyvin vaatimattoman näköinen, mutta jos sisustaminen ja ilmakasvit kiinnostavat kirjoittappas Googlen kuvahakuun ”Ilmakasvi.” Tiedät heti mistä puhun! Upeaa! ♥

Kerro, mitä viherkasvit sinulle merkitsevät ja ajatteletko niitä sisustamisen elementtinä? Vai ovatko ne enemmänkin rasite ja tilanviejä? 

Minulle ne tuovat heti kodikkuutta, vaikka huoneessa olisi vain yksi kasvi. Tykkään ostaa myös valkoisia neilikoita, mitkä kestävät monta viikkoa todella hyvän näköisenä. Luonnosta löytyy myös hyvää materiaalia asetelmiin, vaikka ihan sellaisenaan.

 

Muistutan vielä lopuksi sunnuntaina 19.11. päättyvästä arvonnasta! ♥

Arvontaan pääset tästä.

-Anne Villa Emmasta-

 

 

Meidät molemmat löydät Facebookista ja myös Instasta.
Aikaisemmat postaukset löytyvät VillaEmmassa-blogista.

VILLA EMMAN ELÄMÄÄ


Villa Emmasta löytyy ripaus maalaisromantiikkaa, höystettynä rouheammilla mausteilla. Välillä pohditaan elämän kulmakiviä ja jaetaan ihania ideoita arkeen. Tervetuloa Villa Emmaan! ♥


Postia minulle?

Aikaisemmat postaukset:

Kuvia instagrammissa: