fbpx

Sisustuksen ammattilainen. Meillekö?

| maalis 21, 2018

Talven puuskainen tervehdys Villa Emmasta!

Kevätmieltä saa taas vähän etsiä, kun lunta tuiskuttaa ja keli tuntuu niin talviselta ja hämärältä. Onneksi näin keväällä on kuitenkin myös niitä aurinkoisia päiviä ja niistä saa lisävirtaa kesää odotellessa. Täälläkin on aloitettu pienesti taas kevätsiivot vai miksi niitä nyt kutsuisikaan… ainakin muutama kaappi on taas siistiytynyt ja tavaraa on lähtenyt kiertoon niin tulevalle opiskelijalle kuin myyntiinkin. Ja kummasti sitä huusholliin kertyy aina myös sellaista, mikä menee suoraan roskiin. Sitä kun oppisi laittamaan tavarat aina paikoilleen ja elämään maltillisemmin, niin ehkä sitä meilläkin voisi olla ainainen järjestys. Mutta, olisiko se sitten enää meidän näköinen koti?

Olemme miettineet yhdessä Aavan Päivin kanssa blogiaiheita ja nyt ajankohtaisimpana on tulossa ilmainen kotikäynti, mistä kerron vähän tässä lisää.

Kävin juttelemassa Aavassa ja kerroin, että toivoisin saavani kotiimme sellaisen sisustuksen (”rauhan”) etten aina tuntisi oloani sellaiseksi, että jotain paikkaa pitää kääntää ja siirrellä. Tokikaan en halua, että meillä on sisustus seuraavat 10 vuotta samanlainen, mutta toivoisin, että meillä olisi ns. kokonaisuus kunnossa ja pienillä ratkaisuilla saisin muutettua sisustusta vuoden aikojen mukaan. 

Oli ilo kuulla, että saisin tähän ongelmaani apua suhteellisen helposti. Kutsuisin vaan Päivin meille kylään ja sitten miettisimme asioita yhdessä. Kuulostaa helpolta, eikö vaan!

Minun tuli miettiä pari huonetta, mihin kipeimmin tarvitsisimme apua.

Minähän olisin siltä istumalta ”räjäyttänyt” koko huushollin Päiville ja antanut vapaat kädet, mutta käytännössä 2h kotikäynnillä se ei tietenkään ole mahdollista. Ja kaikkihan lähtee aina ensin pienistä asioista.

 

Oletko sinä koskaan käyttänyt ammattilaisen apua kodin sisustukseen, suunnitteluun tai vaikkapa siivoamiseen?

Minua alkoi sitten vähän kyllä jännittämäänkin, että mitä toinen mahtaa ajatella pölyistä lamppujen päällä ja kaikista niistä meidän omista ”virityksistä.” Ehdinkö puunata joka nurkan ja onko kotimme ihan vanhanaikainen ja sekava ammattilaisen silmin?  Pitäisikö nuo matot pestä vielä ennen sitä ja tavarat pitää ainakin pöydiltä järjestää (työntää kaappeihin piiloon…)

Entä, jos se ehdottaakin jotain mistä en yhtään tykkää? Tai entä jos haluan säilyttää jonkun jutun vaikka se olisi toisen mielestä epäsopiva? 

 

Sitten päätin rauhoittua. Uskon, että varmasti meillä hyvin monella on tällaisia ennakkokäsityksiä siitä, kun joku vieras tulee omaan kotiin. Onpa se sitten sisustamisen ammattilainen, kodinhoitaja, siivoaja tai vaikka ihan nuohoojakin. Itsekin toisten kotona työtä tehneenä olen törmännyt tähän samaan jännittämiseen ja se on ollut ihan turha. Kun minkä tahansa alan ammattilainen tulee kotiin, ei hän tule sinne arvostelemaan eikä kertomaan minkä olet laittanut hänen mielestään huonosti tai epäsopivasti. Ammattilainen osaa kertoa asian rakentavasti ja neuvoa antaen. ♥

Päätimme pohtia lasten-/ vierashuonetta sekä uusia ideoita meidän makuuhuoneeseen. Itse olen ihan hukassa tuon lastenhuoneen kanssa. Meillähän se on vielä pääasiassa leikkihuone, mutta kovaa kyytiä lapsen kasvaessa siitä tulee myös hänen makuuhuoneensa. Tämäkin asia on hyvä ottaa jo tässä vaiheessa huomioon.

Haluaisin, että huone on leikkisä, lempeä ja houkuttelevan näköinen, mutta en halua sinne kirjavia lapsenmielisiä verhoja. Haluan, että huone sulautuu vieressä olevaan olohuoneeseen, mutta on silti lapsen näköinen… Vaikeaa? Uskon, että Päiville tämä on helppoa.

Huoneen ongelmana tällä hetkellä on juurikin sen ”näkymättömyys.” Sinne kannetaan vähän kaikki, mitä muualla ei käytetä. Lelujen säilytys on vain lattiatasossa, mistä ne vievät leikkitilaa… Iso vierassänky vie turhaa tilaa huoneesta, mutta sitä ei haluta hävittääkään…

Onneksi on vielä olemassa paikkoja, mistä saa ihan oikeaa palvelua. Siksi päätin kääntyä ammattilaisen puoleen, koska tämä ainainen ”sisustaminen ja siivoaminen”alkaa käydä jo hermoon ja mielen päälle. Ehkä ehtisin sitten enemmän keskittyä vaikka itseni liikuttamiseen ulkona, kun sisällä tilat olisivat mieluisat ja rauhalliset. Minusta nämä ovat aika isoja asioita ihmiselle. Jos koti ei ole viihtyisä paikka ja siellä on levoton mieli, asialle kannattaa tehdä jotain.

Jos haluat tutustua enemmän Aavan ilmaiseen kotikäyntiin, niin käyppä täällä.

Lyhyesti kotikäynti tarkoittaa sitä, että Päivi tulee 2h kotikäynnille erilaisten tuotekassien kanssa ja sitten yhdessä suunnittelette mitä muutoksia kotonanne voisi tehdä. Minusta sekin on kätevää, että tuotteet voit nähdä heti omassa kodissasi, juuri siinä valossa ja tilassa, mihin ne on suunniteltu. Tiedät hinnat, materiaalin, värin ja pääset hypistelemään tuotetta ihan omalta kotisohvalta. Jos tykästyt johonkin tuotteeseen  tiedät, että mistä ne voit käydä ostamassa. 

Itse ajattelin myös laittaa Päiville jo ennakkoon vähän kuvia huoneista ja ”ongelmakohdista,” niin hän pääsee valitsemaan tuotteet helpommin jo valmiiksi.

Kaikista ihaninta minusta tällainen palvelu on juurikin sen vuoksi, kun täällä etäisyydet ovat muutenkin suhteellisen pitkät. Mieluummin maksan ammattilaiselle, joka toimii yrittäjänä täällä meidän lähellä kuin sen että ajan kymmeniä tai jopa satoja kilometrejä ja mietin pääni puhki hiki päässä, mikä nyt sieltä tavarapaljoudesta sopisi meidän kotiin ja löytyykö sellaista sillä reissulla ollenkaan.  Ja tuosta hinnasta vielä, että usein ennakkokäsityksinä on, että kaikki ”erikoispalvelu” on hirmuisen kallista.  Tässäkin asiassa jokainen voi laatia itselleen budjetin ja kertoa sen ammattilaiselle. Ideat lähdetään toteuttamaan siltä pohjalta ja kaikkia ideoita/ tuotteitahan ei tarvitse hankkia välttämättä heti.  Kun suunnitelma on tehty, niin voit hankkia tuotteita vaikka pikkuhiljaa omien tavoitteidesi mukaisesti.  Eikö kuulosta lopen aika edulliselta ja helpolta! ♥

 

Peeäs, muistakaa osallistua blogiarvontaan! Aikaa kuun loppuun! ♥

Arvontaan pääset täältä!

 

Terkuin Anne Villa Emmasta

 

 

Meidät molemmat löydät Facebookista ja myös Instasta.
Aikaisemmat postaukset löytyvät VillaEmmassa-blogista.

VILLA EMMAN ELÄMÄÄ


Villa Emmasta löytyy ripaus maalaisromantiikkaa, höystettynä rouheammilla mausteilla. Välillä pohditaan elämän kulmakiviä ja jaetaan ihania ideoita arkeen. Tervetuloa Villa Emmaan! ♥


Postia minulle?

Aikaisemmat postaukset:

Kuvia instagrammissa: