fbpx

Millainen on verhotrendi tänä syksynä?

| marras 7, 2017

Millaisista verhoista sinä pidät? Minulla ikkunassa on pääasiassa hyvin vaaleita, läpikuultavia verhoja tai paksummista kankaista tehtyjä vanhempia verhoja, missä värit ovat kuitenkin maanläheisiä. Keväällä ja kesällä intoudun laittamaan joskus vähän väriäkin, turkoosia tai limeä.

Verhoni ovat yleensä valmisverhoja, ei aina niin ”mitattuja” tai joskus olen ommellut verhot itsekin…tyyliini nopeasti ja vähän suurpiirteisesti, mutta minulle sopivasti.

Olen huomannut vuosien aikana, että jos yritän laittaa värikkäämpää verhoa ikkunaan, ei se siinä kauan saa olla. Värit alkavat hyppimään silmille ja riitelemään muun sisustuksen kanssa. Niinpä olen tyytynyt takaisin mustavalkoiseen tai harmaaseen.

Kodikas Idea-Illassa pääsin tutustumaan varsinaiseen verhomaailmaan. Pagunette-verhokankaat ovat minulle nimenä tuttu, mutta koskaan en ole ajatellut tätä verhoasiaa sen tarkemmin. Toki olen ihastellut muiden ikkunoissa tai myymälöissä kauniita verhoja, mutta siihenpä ne ovat jääneet. Valkoinen on ollut varma valinta napata mukaan ja nostaa suoraan ikkunaan.

Oikeastaan oli mukava tutustua ihan uuteen maailmaan ja mennä ”pois omalta mukavuusalueelta.”

Pagunette-maahantuojan edustaja kertoi, että tällä hetkellä ajankohtaista verhoissa ovat voimakkaat kuviot, paksuhkot, sametti- ja pellavatyyppiset kankaat. Väreinä tämän hetkeä trendiä edustavat sininen, vihreä, viininpunainen, kullankeltainen ja koralli. Aika houkutteleva värikollaasi.

Idea-Illassa paneuduttiin myös siihen, miltä verhot näyttävät ikkunassa, miten ne on aseteltu, millainen materiaali sopii mihinkin ja miten verhot viimeistellään. Ja toden totta, kun oikein asiaan paneuduin niin kyllähän ne verhot vaan tekevät huoneen ilmeen ja sillä on todella suuri merkitys miten ne esimerkiksi on ripustettu tai miten ne laskeutuvat.

Itse havahduin omista verhoistani siihen, että verhot ovat joko liian pitkät (roikkuvat lattialla) tai ehkä liian lyhyet. Tässä pohtiessani hoksasin, että ehkä minun värikkäiden verhojen tarina on siksi loppunut niin lyhyeen, että ne ovat olleet jokseenkin epäsopivat tilaan. Väri, mitta tai kankaan paksuus. Luulenpa, että verhon voimakas yksivärisyys on ollut se haittatekijä. Siksi olen kokenut sen levottomaksi muuhun tilaan nähden. Tätä asiaa täytyykin pohtia yhdessä ammattilaisten kanssa. Ehkä voisinkin ajatella meille jotain kuviollista verhoa ja ehkä sillä saisi piristystä haasteellisiin kohtiin muutamassa huoneessa.

Alla olevista kuvatauluista näet mitkä kaikki asiat vaikuttavat verhojen valintaan. Uutena asiana minulle tuli, että kotonakin verhot voi ripustaa katon rajaan. Yleensä sellaisia ratkaisuja olen nähnyt julkisissa tiloissa, mutta miksipä ei… nerokas idea!

Verhot ovat arvokas hankinta ja siksi tietysti on tärkeää, että ne tulisivat kerralla mieluisaksi. Itse olen sellainen verhojen vaihtelija, että vaihdan niitä mielitekojen mukaan ikkunasta ja huoneesta toiseen. Verhotanko alas ja ylös. Kas noin! Taas on uusi ilme!

Tällä viikolla AavaSisustuksessa on verhoviikko, jolloin kaikista Pagunette-kankaista saa -20% alennusta. Aavasta löytyy myös erilaisia valmisverhoja, joita minäkin olen joskus ostanut. Käyppä kurkkaamassa ja kerro, millaisia verhoajatuksia sinulla on? Tykkäätkö ostaa valmisverhoja vai mietitkö tarkkaan verhokankaan ostoa? Mitä tuumaat tämän hetken trendiväreistä? Sopisiko niistä joku sinun kotiisi?

Peeäs, kirjoittakaa rohkeasti kommentteja! ♥ Kommentointipaikka löytyy sivun alalaidasta.

-Verhoajatuksin, Anne Villa Emmasta-

 

 

Meidät molemmat löydät Facebookista ja myös Instasta.
Aikaisemmat postaukset löytyvät VillaEmmassa-blogista.

VILLA EMMAN ELÄMÄÄ


Villa Emmasta löytyy ripaus maalaisromantiikkaa, höystettynä rouheammilla mausteilla. Välillä pohditaan elämän kulmakiviä ja jaetaan ihania ideoita arkeen. Tervetuloa Villa Emmaan! ♥


Postia minulle?

Aikaisemmat postaukset

https://villaemmassa.blogspot.fi

Kuvia instagrammissa:

Lisää ideoita muista blogeista:

Milli`s Little Home
Koiran valokuvaus

My sweet home
Kuvia ja kuulumisia

Stoori
#metoo kampanja

Vinttikissa
Tyylikäs lasirasia

Coconut White
Hiukset kuntoon – miten säilyttää ihana tunne?

TUIJAN ARKIELÄMÄÄ, KORTTIEN TEKOA JA KÄSITÖITÄ.
SYYSASETELMI SEKÄ MYÖS TALVEA VARTEN !!

Villa Valko Lifestyle sisustusblogi
Mistä löytyy sisustusinspiraatio?

SUORTUVA
MINUSTA EI OLISI OPETTAJAKSI

At Maria’s
Mun perhe ♥

Täyttä elämää
Kotipäivä ja sämpylöitä