fbpx

Kotikäynnillä sisustusideat makuuhuoneeseen

| huhti 6, 2018

Hei!

Tänään kerron teille mitä ihanaa suunnittelimme ja valitsimme ilmaisella kotikäynnillä makuuhuoneeseen.  Meillä oli siis kaksi kohdetta (lastenhuone ja aikuisten makuuhuone). Lastenhuoneen muutoksista ja ilmaisesta kotikäynnistä voit lukea täältä. 

Tästä lähdettiin…

-Makuuhuone 14 neliötä, läpikulku eteisestä, pääsy myös saunakamariin/kodinhoitohuoneeseen, mikä näkyykin kuvassa. Keittiön kautta pääsee kulkemaan talon läpi eli voi ajaa vaikka ympyrää. 🙂

-Kaapit (vasemmalla) vievät suuren tilan sekä ns. kävelykäytävä. Sänkyä on pidetty kaikilla kolmella olevalla seinällä.

-Ikkuna määräytynyt elementtijaon mukaan – ei siis ole keskellä.

-Huone nyt turhan vaatimaton ja väritön, mutta siellä on kaunis valaisin. ♥

-Huone sekava.

-Toiveena saada huoneesta ”ylellisempi” ja enemmän houkuttelevampi. 

 

Päivi esitteli minulle aluksi tämän hetken trendiä – samettiverhoja. Tyrmäsin ne heti, koska tykkään että valo saa tulla verhoista läpi. Olen kokeillut ikkunaan peittäviä verhoja, mutta muutaman päivän päästä ne ovat aina saaneet lähteä.

Leikimme kuitenkin ajatuksella, että huoneessa olisi toinen ikkuna.  Katsokaapa, miten upea huone silloin olisi! ♥  Päivi kertoi myös, että tällä hetkellä suositaan paljon kodeissakin katon rajaan laitettavia verhokiskoja tankojen sijaan. Koteihinkin halutaan ”hotellitunnelmaa” ja koko seinä saadaan käyttöön. Järkevää ja näyttävän näköistä.

Kuvaan leikittelin vähän tätä ajatusta, tosin vaaleilla värisävyillä. Tämän hetken suosikkeja sametissa on mm. viininpunainen. 

Kyllähän samettiverhot olisivat todella ylelliset, mutta en vielä rohjennut lähteä niihin. Nyt kun asiaa mietin, että ehkä talviverhona voisin ajatella paksumpia ja peittävämpiä verhoja, omista pinttymyksistä huolimatta.

Päädyimme valitsemaan huoneeseen ajan hengen väriset (roosa) läpikuultavat Lennolin Helmi- valmisverhot. Päivi mittasi ikkunan ja verhot ja kertoi, että lyhennetään verhot sopivaksi. Sehän sopi minulle ja vähän minua ihan nolotti, kun katsoin ikkunassa roikkuvia valkoisia verhojani, mitkä retkottivat ainakin 5 cm liian pitkinä lattialla pölyjä keräämässä.

Kyllä minäkin ommella osaan ja olen ommellutkin, aikanaan paljonkin. Mutta, tällä hetkellä koen, että kaikki ylimääräinen aika mikä omille ”harrastuksille” liikenee pienen lapsen kanssa, teen silloin jotain muuta kun tuskailen verhon lyhennyksien kanssa. Ne kun eivät kuitenkaan tule samanmittaiseksi… Halusin myös kerrankin jotain ”ammattimaisen” näköistä. 

Katsokaapa mikä ero! ♥

Minä, joka AINA  olen vannonut, että valkoinen on silti paras valinta huomasin, että on kyllä väri tekee vain sen lämmön, mitä olen kaivannut.

Päivi kertoi myös hyvän vinkin, miten huoneisiin saa ”ylellisyyttä” ja verhoilla runsauden tuntua.

-> Aseta verhotanko ja verho pidikkeen yli.

Hoksasin, että taidan tehdä joka huoneessa saman homman…

Kummasta tykkäät enemmän? Valkoisesta vai roosasta?

Minä tykkään molemmista, mutta tällä hetkellä roosa antaa juuri sitä kaivattua lämpöä ja poistaa huoneesta kylmän kalseutta, tekemättä huonetta tunkkaiseksi.

Roosan väri sopii todella hyvin myös seinän värin kanssa. Värinä on Tikkurilan Ajopuu.

Innostuin tästä väristä niin, että olen ostanut jo 4 roosan väristä kukkaruukkuakin. 😀

Sängyn päälle olen ostanut AAVAsta aikaisemmin Lennolin Fiona-päiväpeitteen ja kuvassa vilahtavan samettisen tyynyn. Niistä löytyy juttua täältä.  

Päädyimme somistamaan sänkyä kahdella Melanie-tyynyllä, niin ikään roosan värisinä.

Huoneeseen sovitettiin kahdenlaista mattoa. Alempi yksivärinen matto on villaa. Ihanan pehmeää, mutta värisävyltään ei soveltunut. Päädyimme valitsemaan itämaisen maton (mitkä ovat nyt suosittuja).

Meillähän on ollut makuuhuoneessa kaksi pienempää mattoa ja nekin eri paria… Jotta, huoneeseen saadaan valoisuutta ja näyttävyyttä, valittiin kooksi 160 x 230. Matto saa mennä myös sängyn alle.

Meillä on joskus ollutkin makuuhuoneessa iso matto ja se on kyllä isontanut huonetta huomattavasti. Mutta, sitten olen jotenkin ajatellut, ettei se sinne kuulu ja vaihtanut taas pienempiin… Tämäkin on jännä juttu, kun sitä on päähän pinttynyt, että makuuhuoneeseen laitetaan pieniä mattoja… Tarkennan vielä myöhemmin teille, mistä firmasta tuo matto olikaan.

Matolla oli hintaa 99e verran. Onhan se suolainen hinta, mutta kun olen seurannut isojen mattojen hintoja, sitä luokkaa niistä saa pulittaa… halvalla ei saa hyvää, vai miten se menikään. Minäkin ajattelin nyt tällä ratkaisulla, että sijoitus on vuosiksi eteenpäin.

Valkoinen lipasto vaihdetaan lastenhuoneeseen ja sieltä tuodaan tämä vanha, samaan värisävyyn sopiva lipasto tänne. Tämä on joskus ollutkin makuuhuoneessa, mutta jossain elämänvaiheessa (ja sisustusinnostuksessa) ne ovat pyörähtäneet toisinpäin.  Pienillä ratkaisuilla saatiin kyllä kivoja muutoksia aikaiseksi.

Lopuksi kysyin vielä, mitä seinille voisi laittaa?

Sängyn päälle Päivi suositteli jotain katseenvangitsijaa esim. peiliä. Jotain sellaista, mikä heti huomataan ja mikä kiinnittää huomion. Peili saisi olla ihan ”överikruusattu.” Värisävyn ja tyylin voisi ottaa valaisimesta.

Toiselle puolelle voisi laittaa esim. perhekuvia Canvas-tauluina.

Sängyn voisi pitää näin tai kääntää päädyn ikkunaseinälle (on siellä joskus ollutkin).

Kun lapsen sänkyä ei täällä enää tarvita, voi nurkkaa miettiä jonkin kauniin (kevyen) huonekalun. Esimerkiksi vanha tuoli (meiltä löytyy niitä vintistä), mihin voisi laittaa päiväpeiton yöksi.

Tästäkin Päivi teki ehdotelman, mikä käytiin lopuksi läpi. Olisin voinut jättää jotain pois tai valita toisin. Tässä vaiheessa tiesin loppusumman. Budjetista ja muista voit käydä lukaisemassa täältä.  

Tyynyjä vähän mietin, mutta päädyin sitten ottamaan koko paketin. Vinkiksi, että näet mm. tyynyjen ja päiväpeitteen hinnat Lennolin sivuilta. AAVAssa on parhaillaankin kevätaleita menossa ja Lennolin tyynyjäkin löytyy roimasti alesta. 

Niin minäkin olen löytöjä tehnyt. Ja pikkuhiljaa ostettuna loppusummakaan ei niin kirpaise. 🙂 Jo yhdellä ”parinkympin” tyynyllä voi saada jo ison ilon aikaiseksi.

Mitä tykkäsit muutoksista? Kerro vain rohkeasti. ♥ Minusta on ihanaa, kun vaihdetaan ajatuksia.

 

Kotikäynnissä oli sekin hyvä puoli, että oli oikeastaan itse hoksannut/miettinyt jo aiemmin monia asioita, mutta ei ollut rohkeuttta/ taitoa toteuttaa niitä.

Värien käytössä minä ainakin tarvitsin apua. Nyt olen paljon rohkeampi valitsemaan meille voimakkaitakin värisävyjä, mutta pyrin ottamaan ne maanläheisinä.

Kaikkea en voi muuttaa kerralla, mutta pikkuhiljaa ja pienin askelin pääsen lähemmäksi unelmaa. Joskus vaaditaan vain hippunen rohkeutta. Minulla rohkeutta vaati myös ammattilaisen ottaminen omaan kotiin, mutta se kannatti! ♥

Kotikäynnillä oli myös positiivinen vaikutus siinä, että se avasi omia silmiä siinä, että asioita voi muuttaa. Koko historiaa (tai toisen) ei tarvitse kantaa kodissaan. Ja selvisipä sekin, että ”Mies joka talossamme asuu” ei ole edes halunnut kaikkia niitä perintöhuonekaluja, joita minä olen luullut hänen haluavan. 😀

 

Minusta Päivi sanoi aika ihanasti;

-”Ei sisustaminen ole niin vakavaa.”  Kodissa saa näkyä persoonallisuus ja omat tavat. ♥

 

 

Ensi viikolla saan kaikki tuotteet kotiin, joten sitten möpleerataan!

Ihanaa viikonloppua sinne ja olehan kuulolla… taas on tulossa uutta arvontaa! ♥ ♥ ♥

LISÄÄ TIETOA KODINSISUSTAJAN ILMAISESTA KOTIKÄYNNISTÄ LÖYDÄT TÄÄLTÄ

Terkuin, Anne Villa Emmasta

 

 

 

 

VILLA EMMAN ELÄMÄÄ


Villa Emmasta löytyy ripaus maalaisromantiikkaa, höystettynä rouheammilla mausteilla. Välillä pohditaan elämän kulmakiviä ja jaetaan ihania ideoita arkeen. Tervetuloa Villa Emmaan! ♥


Postia minulle?