fbpx

Joulutuumia ja ideoita tunnelmavalaistukseen

| joulu 27, 2017

Hei ja pahoittelen blogihiljaisuutta. ♥ Täällä joulu oli ja meni ja lopulta se tuli, vaikka tahrat ikkunoissa jäi pyyhkimättä, lattia pesemättä, saunan ovi kuuraamatta enkä joka komeroakaan ehtinyt tarkistaa. Pienen taaperon äidillä riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Milloin tehdään hampaita, milloin kiivetään ja kaadutaan. Onneksi olemme saaneet olla muuten suht terveitä, pieniä flunssia lukuunottamatta hampaiden tulon aikoihin. Hetkittäin ennen joulua minusta näytti, että kaikki kaatuu. Mistään ei tule mitään. Kävin muutaman päivän töissäkin… Vielä jouluviikollakin olin ajatellut käydä tekemässä edes jotain pientä sisustusostoa, mutta kyllä kaikki jäi. Ja kaiken kukkuraksi… Minulta lähti jouluviikolla lähes tulkoon ääni. Ja kaikeksi lopuksi joulun pyhät menivät ihan sairaana levähtäessä, syödessä ja perheen kanssa ollessa ihan leppoisasti. Ehkä se oli näin tarkoitettukin. ♥

 

Joulun pyhinä ei sisusteltu eikä siivoiltu. Ennen joulua ehdin hehkuttaa Instagrammissa tummansinisiä verhoja tv-huoneessa. Hetken olin jo ihan varma, että hommaan siihen jostain ihan oikeat verhot. Minähän nimittäin laitoin verhoiksi aivan upouudet Vallilan pussilakanat, jotka ostin Itsenäisyyspäiväksi. Kyllä ne siihen sopivatkin mainiosti, mitta tokikaan ei ollut niin suosiollinen mutta ”pikaratkaisuna” aivan loistavat! Silmä kuitenkin kaipasi avarampaa näkymää ulos ja päätin vaihtaa nämä kuvassa näkyvät Lennolin valkoiset verhot takaisin. Olen ostanut verhot aikaisemmin AavaSisustuksen alesta. Verhot on siitä ihanat, että niitä ei tarvitse silitellä, eikä ihmetellä sen enempää. Nostin ne suoraan laatikosta ikkunaan. Joku ehkä lyhentäisi verhoja hieman, mutta koska olen muutenkin ”rönsyilevä” sisustaja, minua ei haittaa vaikka verhot laskeutuvat hieman lattiaan.

Kuva on hieman hämärä, koska olen kuvannut sen tarkoituksella illalla jotta, näette millaisia valaistusratkaisuja meillä on käytetty. Oikeaoppisesti tässä huoneessa on todella epäedullinen valaistus, mutta olen toistaiseksi ratkaissut ongelman niin, että ripottelen erilaisia tunnelmavaloja huoneeseen. Olemme huoneessa pääasiassa vain iltaisin. Tällöin emme tarvitse kirkasta valoa ja muina aikoina huone valaistuu muualta tulevalla valolla.

TV:n vierestä löytyy aikaisemmin kukkakaupasta ostamani kranssi. Tänä jouluna ostin siihen pienet patterivalot.

Ikkunassa roikkuvat ihan tavalliset pallovalot, jotka on kiinnitetty verhotankoon. Valot nostin ”suoraan pussista”  ja jäivät tuollaiseen rykelmään. Meillä on ikkunoiden yläpuolella (katossa) pistorasiat jouluvaloille, joten valojen ripustaminen onnistuu kätevästi ja melko huomaamattomasti. Pallovalot ovat siitä mukavat, että niitä voi pitää muulloinkin kuin jouluna.

Olohuoneessa on useimmiten iltaisin myös tällainen valaistus. Olohuoneen pöydän ja ruokailuryhmän päältä löytyvät isot valaisimet, mutta niitä käytetään harvemmin. Tällä hetkellä olohuoneeseen valoa antavat joulukuusi ja ikkunassa oleva paperitähti. Muulloin kaipaan kyllä jotain jalkalamppua tms. mutta sellaista ei juuri nyt ole.

Tänä jouluna kaupoissa on näkynyt todella paljon erilaisia patterilla toimivia valoja. Kaappiin laitoin pienet tähtivalot, jotka valaisevat kivasti Riviera Maisonin palloja, joita en tänä jouluna uskaltanut laittaa pöydälle.

Pienenä vinkkinä kerron vielä, että olohuoneen vanhan pöydän päälle olen asetellut liinaksi äitini tekemän pienen päiväpeiton, mikä on tarkoitettu lapsemme sänkyyn. Siellä sitä tulee nyt vähemmän pidettyä ja halusin peiton kuitenkin hyötykäyttöön ja näkyville, joten olen käyttänyt sitä milloin sohvan selkänojalle pingotettuna tai sitten näin pyöreän pöydän päällä liinana. Pysyy hyvin paikoillaan myös lapsiperheessä. ♥

Joku kysyi joskus paljon puhutusta Tonttuovesta. Meiltä sellaista ei löytynyt, eikä se tunnu lainkaan minun jutulta. Olen ehkä liian mielikuvitukseton sellaiseen. Mutta, hienoja tonttuovia on näkynyt ihmisten kodeissa, mitä olen kuvissa nähnyt.

 Miten sinun joulusi meni? 

Meidät molemmat löydät Facebookista ja myös Instasta.
Aikaisemmat postaukset löytyvät VillaEmmassa-blogista.

VILLA EMMAN ELÄMÄÄ


Villa Emmasta löytyy ripaus maalaisromantiikkaa, höystettynä rouheammilla mausteilla. Välillä pohditaan elämän kulmakiviä ja jaetaan ihania ideoita arkeen. Tervetuloa Villa Emmaan! ♥


Postia minulle?

Aikaisemmat postaukset:

Kuvia instagrammissa: