fbpx

Isot matot sisustajien suosiossa

| helmi 1, 2018

Hei! Joko siellä ollaan kevätmielellä? Ovatko viherkasvit alkaneet lisääntyä ikkunoillesi?

Täällä on ainakin kaikenlaista kevätpöhinää liikenteessä, niin sisustuksessa kuin mielessäkin. Kumpaakin pitää keventää. 😉 Ulkona on nyt ollutkin ihania ilmoja ja mieli virkistyy eri tavalla, kun aurinko antaa meille valoaan. Eilen minulle iski innostus vaihtaa valkoiset sivuverhot pois ja antaa valon tulvia sisälle. No, tilalle laitoin vanhat Marimekon verhot, jotka olen monta vuotta sitten ommellut erään koulun vanhoista sivuverhoista. Vaikka verhot ovat todella vanhat, niin huomaa että laadusta kannattaa pitää kiinni. Onhan värit haalistuneet vuosien aikana, mutta kukapa sitä säilyisi entisellään vuosikymmenestä toiseen.

Kun eilen laitoin näitä mieluisia verhoja taas ikkunaan, mietin että kuinka paljon meillä onkin ”historiaa” mukana täällä kodissamme. Pääosin vanhat huonekalut ovat mieheni kotoa. Pidämme niistä juuri sellaisenaan, emmekä ole halunneet lähteä niitä entisöimään. Esimerkiksi kiikussa näkyy mieheni papan ”istumajäljet,” eli kiikun istuinosa on kulunut siltä kohdin. Minusta se on aika ihana muisto, että vielä vuosikymmenienkin jälkeen voi hyvillä mielin muistella ja melkein kuulla, kun pappa on siinä kiikkunut.

Meille uusimpana tulokkaana on olohuoneen sohva, joka tuli vanhemmiltani. Sohva on vähän eri tyylinen, mitä olisin lähtenyt itse ostamaan liikkeestä, mutta meille tähän elämänvaiheeseen oikein hyvä. Se on ehjä, siisti ja vieläpä pysynyt ryhdikkäänäkin. Hyvän laadun huomaa siis tässäkin. Ja minusta se sopii tähän meidän ”mummolamiljööseen” oikein mukavasti.  Ja ehkä parasta siinä on, ettei sohvatyynyjen alta tarvitse imuroida. 😀

Meillä on nyt ”leikki-ikäisiä” niin aikuiset kuin lapsetkin (Calle-kissaa unohtamatta.) Hänhän menee meillä aivan yhtenä lapsena ja ottaa myös roolinsa ja paikkansa. Siksipä myös sisustuksessa Callekin otetaan huomioon ja hänen mielipaikkojaan ovat nuo mummun tekemät pienet pyöreät matot. Niitä meiltä löytyy useampia. Niinpä Callellakin on oma maja pöydän alla, missä hän välillä päiväunia ottaa… niin kauan kuin ”pikkuveli” hänet sieltä yllättää. Perheessämmehän on siis 1,6-vuoden ikäinen Poikanenkin.♥

Aikaisemmin nuo pöydät olohuoneessa olivat toisinpäin, mutta yhtenä iltana kun Poikasen kanssa kilpaa rekoilla ajoimme, niin ajattelin että leikkitilaa pitää olla ja kanttinen pöytä oli huomattavasti haastavampi kiertää… ainakin äidin. 😀

Samalla keksin laittaa 2 mattoa rinnakkain, jolloin leikkialustaa tuli enemmän ja huone on mukavamman näköinen kuin yhdellä pienellä matolla. AavaSisustuksen Päiviltä sainkin vinkin, että isot matot ovat nyt sisustajien suosiossa.  

Samalla hoksasin, että meillä onkin todella pieniä mattoja tiloihin nähden. Selailin Kodinsisustajien sivuilta mm. VM Carpetin mattoja ja totesin, että meillä nuo mattoasiat ovat kyllä ihan ”lapsenkengissä.” Olen suosinut melko edullisia mattoja ja samalla mietin, kuinka monet matot meidänkin lattioilla ovat olleet ja sitten ne on heitetty pois tai myyty eteenpäin sopimattomuuden vuoksi.

Minulle on tärkeintä, että matto pysyy lattialla eikä sitä tarvitse kävellessä viissata jalalla oikeaan paikkaan. Tärkeää on myös se, että se näyttää siistiltä ja on helppo imuroida.

Suosittelen perehtymään esim. VM Carpetin sivuihin, mistä löytyy kivoja vinkkejä mattojen asetteluun. Myös ihan Googlen kuvahakuun kirjoittamalla ”VM Carpet” näet, miten oikean kokoiset matot asettuvat kauniisti huonekalujen kanssa.

 

 

Millaisista matoista sinä tykkäät? Onko sinulla laadukkaampia mattoja ja millaisia eroja olet huomannut niissä?

Mukavia matontamppauskelejä toivotellen Anne Villa Emmasta

 

 

 

 

 

Meidät molemmat löydät Facebookista ja myös Instasta.
Aikaisemmat postaukset löytyvät VillaEmmassa-blogista.

VILLA EMMAN ELÄMÄÄ


Villa Emmasta löytyy ripaus maalaisromantiikkaa, höystettynä rouheammilla mausteilla. Välillä pohditaan elämän kulmakiviä ja jaetaan ihania ideoita arkeen. Tervetuloa Villa Emmaan! ♥


Postia minulle?

Kuvia instagrammissa: