fbpx

Ilmainen kotikäynti; Lastenhuoneen muutos

| maalis 30, 2018

Kaunista Pitkäperjantaita!

Nyt kyllä alkuun tekisi mieli sanoa vähän harmituksia, kun olin kirjoittanut teille jo toooodella pitkän jutun ja teksti häipyi johonkin kuin tuhka tuuleen… Yritän saada uudelleen aikaiseksi yhtä hyväsanaisen monologin.

Kerronpa teille siis siitä, kun AAVASisustuksen Päivi tuli meille odotetulle kotikäynnille.

AAVASisustus tarjoaa siis ilmaista kotikäyntiä pieniin ja isoihin kodin sisustuksellisiin ongelmiin. Tarvittaessa heiltä saa kaiken palvelun ”Avaimet käteen-” periaatteella, eli jos asut vaikka kauempana tai tarvitset ammattilaisen apua kodin remontissa ja sen eteenpäin viemisessä eri ammattilaisten kanssa, tähänkin löytyy apu Aavasta. Isommista projektikokonaisuuksista pieniin kodin pulmatilanteisiin.

Olin kertonut jo aiemmin liikkeessä Päiville, että toivoisin kotiimme muutoksia – koska minulla on koko ajan tunne, että jotain paikkaa pitää muuttaa ja möpleerata. Haluaisin tähän mieleeni rauhan ja siihen pyysin Päiviltä apua. Kotona miehen kanssa olimme pohtineet, että lastenhuone ja meidän makuuhuone olisivat nyt ensisijaisesti muutoksen kohteina.

Laitoin sähköpostilla Päiville kuvia huoneista ja muutosajatuksista sekä toiveista – Mitä lisää, mitä vähemmän jne.  Päivi pohti sitten tykönään niiden perusteella, millaisilla materiaaleilla muutoksia lähdettäisiin toteuttamaan.

Ja siitä se ajatus sitten lähti!

Päivi tuli kahden ison kassin kanssa eteiseen ja siitähän me sitten lähdettiin asioita yhdessä miettimään. Aluksi katsoimme koko talon läpi ja minä tietenkin puhuin kuin ”Ruuneperi” ja suolsin Päiville kaiken mitä ongelmia näin kodissamme, mistä tykkäsin ja mikä oli vaan käytännön sanelemaa… Päivi kuunteli ja antoi samalla monenlaisia maalaisjärjellisiä vinkkejä eri tiloihin. Minkä voisi muuttaa huoneesta toiseen jne. Ja minusta mukavaa oli myös se, että hän laittoi pohtimaan huoneiden eri käyttötarkoituksia.

Kassien sisältöjä tutkittiin yleisesti yhdessä ja jo tässä vaiheessa tajusin, miksi kotikäynnin merkitys on niin tärkeä. Kaikki tuotteet näyttävät oman kodin ympäristössä ja tutussa valossa vallan toisenlaisilta kuin isossa liiketilassa ja kirkkaassa valossa. Kuvassa näkyvästä vihreästä matosta minun rinnassani kävi heti ”läikähdys.” Tiedättekö, kun näette jonkun asian tai esineen – kun tulee tunne, että on kuin ”kotiinsa tullut.” Tuo matto sai aikaan sellaisen tunteen ja tiesin, että tästä tulee hyvä juttu! ♥ Siinä oli heti sitä lämpöä ja kodinomaisuutta, mitä olin aina kaivannut kotiimme.

Paneudun tässä postauksessa lastenhuoneen /vierashuoneen muutokseen.

Tästä lähdettiin…

-Vierassänky, tilaa vievä – mutta säilytetään tässä toistaiseksi.

-Leluille säilytystilaa

-Mitä valkoiselle naulakolle?

-Rahi, valaisin, lukutuoli…

-Matto on olohuoneesta…

-Toiveena lapsenhuoneen näköinen huone, mutta ei ”liian lapsellinen.” Aikaa kestävä…

Ikkunaan kokeiltiin kuviollisia ja yksivärisiä verhoja. Lopulta päädyimme vaaleanharmaisiin läpikuultaviin kappaverhoihin. Itseni tuntien kannattaa valita pitkäkestoista ja rauhallista kuosia. Päivi suositteli huoneeseen kappaverhoja huoneen korkeutta madaltamaan. Kapat tuovat myös kodinomaisuutta.

Aluksi mietin, että ompelisinko verhot itse, mutta koska minulla ei ole siihen riittäviä taitoja ja kerrankin saisin juuri oikean kokoiset ja malliset verhot, niin miksi en käyttäisi ammattilaista tässäkin. Verhot päädyttiin vielä ompelemaan valmissivuverhoista kapoiksi, joten näinkin voidaan toimia… Nyt saisin ihan ihka ensimmäiset mittatilausverhot! ♥

On ihanaa, että joku oikeasti mittaa ja suunnittelee, toteuttaa ja ompelee. Monesti ehdin miettiä kotikäynnin aikana, että miten helpolta kaikki tuntuikaan, kun toinen teki asiat eikä minun tarvinnut edes nousta jakkaralle verhoja irroittamaan.

Sängyn päälle suunniteltiin 4kpl 60 x 60cm harmaanvihreitä, muhkeita tyynyjä. Väriä antamaan vielä lisäksi 3kpl 43 x 43cm Vallilan Koivukuja-tyynynpäällisiä (vihreä). Sisätyynyt minulta löytyivät itseltä. Sohvan päällinen päädyttiin jättämään valkoiseksi, koska se on vielä ihan hyvä. Joskus siihen päälle voisi ompeluttaa esim. valmiista sängynpeitteestä valmistetun ”pussin.” Näin patjatkin pysyisivät kunnolla paikallaan, eikä helma roiku.

Huoneeseen valittiin 2 pienempää mattoa. Kirkkaat mallipalat ovat julkisen tilan mattoa. Nekin sopisivat mainiosti lastenhuoneeseen. Minua houkutteli myös keskellä näkyvä valkoharmaa-kuosi, mutta päädyin valitsemaan taustalla näkyvän Paguneten Mumbai Rug W / Anti Slip-maton. Matot ovat kooltaan 50 x 80.  Kaksi pienempää mattoa on kodikkaampi lastenhuoneeseen, kuin yksi iso.

Tämä matto kiinnosti myös siksi, että sen pinta on hieman ”kumimainen.” Matto pysyy taatusti siinä kohti, mihin se on asetettu. Maton saa myös hyvin puhdistettua sen erityisominaisuuksien vuoksi. Maton pystyy kuitenkin myös pesemään normaalisti. Matto on kuitenkin aika paksu ja muhkean pehmeä jalalle. Ajattelin, että tässä voisi olla myös meidän seuraava olohuoneen matto…

Puhuimme myös usein poikien huoneessa nähtävästä ”automatosta.” Se ei kuitenkaan viehättänyt meidän sisustusmaailmaa, mutta vinkiksi niille, jotka niistä innostuvat että mattoja saa myös Aavasta. ♥

Näihin valintoihin lopulta päädyimme. Valinta oli varsin helppo ja yksimielinen. ♥

Tässä vielä lopputulos ajatuksina. ♥

Oivallista oli myös, kun Päivi sanoi että lastenhuoneessa on tällä hetkellä paljon olohuoneen kalusteita. En ollut itse edes tullut tätä ajatelleeksi. Pohdimme myös, että huoneessa oli monenlaista käyttötarkoitusta – vierashuone, lastenhuone, leikkihuone, vaatehuoneessa sekava säilytys…

Lisäksi pohdimme, että valkoiseen naulakkoon voi laittaa esim. roolivaatteita. Ikkunan alla oleva rahi siirretään muualle ja meidän makuuhuoneesta tuodaan valkoinen lipasto (vaihdetaan keskenään ruskean kanssa). Tähän huoneeseen saadaan valoisuutta ja vaaleutta – makuuhuoneeseen lisätään ruskeaa.

Minulle jäi ihan hirmuisen hyvä mieli kotikäynnistä. Lopuksi Päivi laski tarjouksen ja siitä päädyttiin vähentämään sängylle tulevat isot tyynyt. Nuukastelin siinä kohti hinnasta. 🙂 Loppujen lopuksi summaksi tuli n.300e.

*Lisäänpäs tähän näin myöhemmin, että loppusummassa on tietenkin mukana myös makuuhuoneen uudet sisustustekstiilit (matto, verhot ja tyynyt). Pääsiäistohinoissa unohtui tämä huomioimatta. 

Iso summa, mutta kun mietin pidemmällä juoksulla asiaa, niin meillä on nyt todella laadukkaat ja aikaa kestävät matot. Tarvittaessa voin laittaa ne muihinkin huoneisiin.

Ikkunaan ommellaan sopivat verhot, mitkä voi tarvittaessa laittaa myös muihin huoneisiin- koska meillä on samankokoisia ikkunoita. Verhot voivat olla myös ympäri vuoden niiden värisävyn ansiosta.

Sängyn päällä olevat vihreäsävyiset tyynyt antavat kuitenkin ryhtiä huoneeseen ja voin itse keksiä jonkin toisenlaisen ratkaisun isoihin tyynyihin, jos niikseen haluaa…

Ja mikä parasta, työllistän tällä ostopäätöksellä useamman ammattilaisen tältä alueelta ja takaan omalta osaltani, että täälläkin säilyy palveluntuottajia. Saan siis palvelua mahdollisesti jatkossakin ja voin suositella sitä muillekin. Kaikki voittaa.♥

Olisin toki voinut tehdä niinkin, että ostan nuo kaikki tuotteet ”suurinpiirtein” muisteltuna jostain isommasta kauppapaikasta, kotona murehtisin kun ostopäätös ei ollutkaan niin sopiva – myöhemmin olisin taas lähtöpisteessä… jatkuva möpleeraus jatkuisi…

Nyt vain odottelen, että saan noutaa tuotteet myymälästä ja pääsen toteuttamaan ideoita käytännössä.

Muistutan vielä, että jos yhtään mietit jotain vaikka ihan pientäkin ”ongelmakohtaa” kodissasi tai yrityksessäsi, niin suosittelen kyllä ottamaan tuon ilmaisen kotikäynnin. Sehän ei velvoita sinua varsinaisesti mihinkään, mutta mietippä miten helppoa kokonaisuuden toteuttaminen lopulta on.  Näet haluamasi tuotteet heti omassa kodissasi, tiedät hinnat ja juuri oikeat värisävyt. Saat tuotteet myymälästä, niin halutessasi. Ja mikä parasta, saat palvelua – mikä nykypäivänä tuntuu olevan aika kortilla monessa paikassa. 🙂

Ja jos pohdit vaikka esim. vain, että millaisilla tyynyillä saisit piristystä kotiisi – niin ota kuvia kodistasi ja mene käymään AAVASisustuksen myymälässä Haapajärvellä. Saat palvelua ja neuvoja ihan ilmaiseksi. ♥

Ihanaa ja auringonpaisteista Pääsiäistä, Sinulle!

-Anne Villa Emmasta-

Peeäs, AAVA Sisustus on avaamassa myös verkkokaupan piakkoin… ♥

Ja liikkeessä nyt huimat kevättarjoukset!!

Tekstiilit (koristetyynyt, päiväpeitteet, kerniliinat, valmisverhot, pyyhkeet… ) -20%

Sohvat -25%

VM- Carpet matot  -20% (myös uutuudet)

Meidät molemmat löydät Facebookista ja myös Instasta.
Aikaisemmat postaukset löytyvät VillaEmmassa-blogista.

VILLA EMMAN ELÄMÄÄ


Villa Emmasta löytyy ripaus maalaisromantiikkaa, höystettynä rouheammilla mausteilla. Välillä pohditaan elämän kulmakiviä ja jaetaan ihania ideoita arkeen. Tervetuloa Villa Emmaan! ♥


Postia minulle?

Aikaisemmat postaukset:

Kuvia instagrammissa: